Agenda & Nieuws

2024
06 Apr
ALV 2024 en aansluitend BBQ bij TechInc in Amsterdam.
2023
30 Sep
Hackathon en aansluitend BBQ, locatie volgt nog (uitgesteld)
24 Jun
ALV 2023: bij DiVault, Breestraat 2C, Beverwijk, maar ook online via onze Jitsi Meet server.
10 Feb
Bestuurshackaton om o.a. de board01 VPS te migreren naar board02.
2022
02 Jul
ALV 2022 op locatie, wees erbij!
04 Jun
De jira.soleus.nu en confluece.soleus.nu servers zijn permanent uitgeschakeld wegens te vaak terugkerende problemen met de security van Atlassian software. De functionaliteit wordt overgeheveld naar onze Gitlab instance.
De nieuwe URL voor de service desk is https://git.soleus.nu/members/soleus-service-desk/-/issues.
De nieuwe URL voor de gebruikersdocumentie is https://git.soleus.nu/members/member-documentation.
15 Mei
Bestuurshackathon waarbij Jaap, Michiel, Tim en Urley het stof van de nodige zaken af hebben gepoetst :)
2021
23 Mei
Soleus03 is uitgebreid met extra SSDs en geheugen, zodat het aantal VPSen weer kan groeien.
24 Apr
ALV 2021: vanwege corona organiseren we de ALV dit jaar weer online.
06 Feb
Online workshop nftables.
2020
12 Nov
Online workshop Soleus storage.
31 Okt
De nieuwe storage server soleus04 is klaar voor gebruik.
24 Sep
Ledenactiviteit: een online bierproeverij met presentatie door Two Chefs Brewing.
01 Jul
De migratie naar de nieuwe server soleus03 is in volle gang.
06 Jun
ALV 2020: vanwege de coronacrisis organiseren we de ALV dit jaar online.
09 Mar
De nieuwe soleus03 server is binnen (maar moet nog geplaatst worden), hardware fotos.
2019
30 Nov
Extra ALV: bestuurswissel (Martijn en Finke treden af, Jaap aan) en besluit genomen om nieuwe hypervisor en storage servers aan te schaffen.
27 Jul
ALV 2019: door gebrek aan opkomst en voortijdige aankondiging wordt een tweede ALV gepland.
26 Jan
Ledendag: web hackathon ten behoeve van de wiki.
2018
22 Dec
Eerste hackathon voor Soleus 3.0 Community Edition.
03 Nov
ColoClue presents, waar ook onze leden welkom zijn om te luisteren en te presenteren.
27 Okt
Onderhoud aan onze elektriciteitstoevoer door ColoClue. We houden je via IRC, mail en Twitter op de hoogte. Wij bevinden ons in rack 105, dus vanaf ongeveer 10:30u gaat het platform dus even down. Bij problemen en/of vragen, kom langs op IRC.
21 Mei
Schrijf jezelf en je ideeën in op de Soleus 3.0 Community Edition pagina!
19 Mei

ALV 2018. Dank aan iedereen die er was en haar en zijn steentje heeft bijgedraagd! De stukken zijn te vinden op de leden-space van onze wiki. Ook de jaarverslagen en notulen van voorgaande jaren staan hier gearchiveerd.

2016
01 Mei
Lancering van de nieuwe website, de nieuwe wiki en de nieuwe issue tracker en dat allemaal op May 1st Reboot. Hoog tijd :)
19 Mar
De ALV op de locatie van de NLLGG ledendag was niet drukbezocht, maar wel erg geïnteresseerd en meedenkend. Onder andere de plannen voor de nieuwe website en andere diensten kwamen ter sprake, tezamen met kwestie met betrekking tot de kastcontrole en financiën in het algemeen.
2012
07 Nov
T-Dose 2012

Op 27 en 28 oktober was Soleus van de partij op T-Dose, het Technical Dutch Open Source Event, in de gebouwen van Fontys te Eindhoven. Geflankeerd door lidnummer 007 en zelfs één van de oprichters van Soleus werd ons verenigingsconcept uit de doeken gedaan aan de vele geïnteresseerden.

Er stonden lezingen en workshops over de meest uiteenlopende onderwerpen op het programma: systemd, ansible, open education, soft skills for geeks... En tussen de lezingen door konden de aanwezigen hun hart ophalen tussen de standjes van verschillende verenigingen en bedrijven.

Naast wijzelf waren onder andere de Nederlandse Linux Gebruikers Groep (NLLGG), LibreOffice, CACert, de Perl Foundation en Free Software Foundation Europe vertegenwoordigd... en nog veel meer - zo kon je live een self-made 3D printer aan het werk zien, en was er op zondag zelfs een vertegenwoordiging van StrickTux, een project dat Open Source breipatronen uitgeeft voor OSS mascottes!

Er werd een pak afgebabbeld, uitleg gegeven, ideetjes en contactgegevens uitgewisseld. Met onze fancy banner en slideshow op 40" LCD als eyecatchers, en de beproefde snoepgoed-lokmiddel-truc om mensen langer aan ons standje te houden, mochten we heel wat sterk geïnteresseerde reacties noteren. En intussen hebben we al effectief onze eerste T-Dose related inschrijvingen binnen...

T-Dose 2012

Editie 2012 van T-Dose was wat ons betreft een klinkend succes, en we hopen volgend jaar terug van de partij te kunnen zijn!

02 Jun
Ubuntu 12.04 Releaseparty

Ubuntu 12.04 Releaseparty te Apeldoorn

Op 2 juni werd voor het eerst in lange tijd de Soleus banner nog eens afgestoft!

Op uitnodiging van de Stichting Ubuntu Nederland, tevens één van onze Soleus leden, ging onze kersverse PR-verantwoordelijke promo maken op de Ubuntu 12.04 Releaseparty. En dat ging in stijl: ons standje mocht er wezen!

Tussen de verschillende lezingen en workshops over onderwerpen zoals Debian Package Management, Unity voor Power Users, Drupal, Linux in de Cloud, ... door konden mensen hun pc laten (her)installeren door Ubuntu vrijwilligers, of rondkuieren tussen verschillende standjes van verschillende verenigingen en bedrijven. Naast wijzelf waren onder andere HCC, de Nederlandse Linux Gebruikers Groep (NLLGG), LibreOffice en uiteraard Ubuntu zelf vertegenwoordigd: er werd lustig heen en weer gebabbeld, uitleg gegeven, ideetjes uitgewisseld... en flyers uitgedeeld natuurlijk!

Met onze fancy banner en website op 40" LCD als blikvangers, en een goed gevulde schaal met lastig te openen snoepgoed als sluwe truc om mensen langer aan ons standje te houden, waren er heel wat geïnteresseerden te tellen ;-) chocotoffs, ons geheime wapen!

Al bij al een erg geslaagde eerste promo-actie dus! Alle lof voor de organisatoren, en bedankt voor de uitnodiging; misschien tot op de volgende releaseparty?

2011
19 Jun

De afgelopen periode is het bestuur in gesprek geweest met de Belastingdienst over de BTW-plichten van Hostingvereniging Soleus. Dit heeft geleid tot het besluit van de Belastingdienst dat wij met terugwerkende kracht aangifte moeten doen betreffende omzetbelasting en dit ook door moeten rekenen aan onze leden.

Deze plicht houdt voor onze (toekomstige) leden in dat zij vanaf september facturen gaan ontvangen waarop 19% BTW verrekend wordt. Na onderzoek van de financiële situatie van de vereniging blijken we dusdanig gezond te zijn, dat de contributie en VPS-kosten -niet- hoeven te worden verhoogd.

11 Feb

Na het driejarig bestaan van Soleus is het dan eindelijk zover. Op vrijdag 28 januari 2011 zijn drie van de huidige zes bestuurders samen met de oprichters van de vereniging naar de notaris gegaan om hun handtekening onder de statuten te zetten. Ook is daar de inschrijving bij de Kamer van Koophandel ingevuld en ondertekend. Hostingvereniging Soleus is vanaf heden statutair! Wij zijn te vinden onder inschrijvingsnummer 51952092.